Як правильно обрізати стебла часнику після викопування — поради.


Якщо ви щойно викопали часник, не залишайте його одразу на зберігання, адже він може згнити і всохнути. Досвідчені дачники розповіли, що потрібно обов'язково зробити з цією культурою після збору врожаю на городі, щоб вона залишалася соковитою до наступного сезону.
Новини.LIVE ділиться корисними порадами для дачників.
Що важливо зробити з часником після збору врожаю
Залиште просушити часник на 10-14 днів в сухому, добре провітрюваному місці без сонячних променів. Рекомендується розкласти на решітках або повісити пучок часнику стеблом догори.
Процес зберігання часника після викопування. Фото: Pixabay
Не видаляйте коріння і стебла з головок часнику поки вони не висохнуть. Вони захищають культуру від гнилі. Обріжте їх після повного висихання, залишивши стебла завдовжки 5-10 см і обрізавши коріння без донця.
Обрізка стебел часника після збору врожаю. Фото: Freepik
Оберіть сухе, темне та прохолодне місце для зберігання часнику, де температура повітря становить 2-5°C. Підвал, комора або гараж без вологи ідеально підходять для зберігання. Необхідно забезпечити вентиляцію та захист від сонячних променів.
Тверді сорти озимого часнику краще використовувати першими, оскільки вони гірше зберігаються, ніж сорти ярого часнику. Необхідно дотримуватися порядку зберігання для гарантованої свіжості урожаю.
Правильне зберігання часнику після збору врожаю допоможе зберегти його смак та корисні властивості для наступного сезону. Тож слід дотримуватися порад від досвідчених дачників, які знають, як зберегти цю корисну культуру від гнилі та висихання.
Читайте також
- Який фрукт у парфумах зараз у топі — всі в захваті
- Як можна "оживити" персики влітку 2025 — чим їх підживити
- Спека не вщухає — прогноз погоди у Києві на завтра
- Смажені пиріжки з зеленою цибулею на літо — за рецептом бабусі
- Аномальна спека та вітер — прогноз погоди у Харкові на завтра
- Популярний салат з капусти та помідорів — без майонезу за 5 хв