Полтавські вареники з полуницею — пухкі, без дріжджів та яєць.


У цьому рецепті вареники готуються на пару, що робить їх м'якими, ніжними й повітряними. Без яєць і дріжджів, але пухкі та смачні. Цей простий рецепт на кефірі є ідеальним варіантом на літо, коли хочеться щось домашнє, легке й солодке.
Рецепт був опублікований на сайті "Gospodynka".
Вам знадобиться:
- кефір — 500 мл.;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 3 ч. л.;
- борошно — 600 г;
- сода — 1 ч. л.;
- полуниця — до свого смаку;
- цукор — для начинки.
Спосіб приготування
У мисці змішати кефір кімнатної температури з сіллю та цукром. Додавати борошно разом із содою, замішуючи, поки не отримаєте м'яке тісто. Переложити його в змащену олією миску, накрити плівкою і залишити відпочити.
Розкатати тісто, викласти начинку з полуниці, посипати цукром, зліпити вареники і варити на пару близько 5 хвилин. Можна подавати з медом, вершками чи сметаною.
У цьому рецепті вареники готуються на пару з полуницею начосо, разом з тим кефірно-солодким тістом. Просто, швидко, смачно!
Читайте також
- Легендарний пиріг зі села Вишневе — знадобиться сир та вишні
- Встигніть обрізати ці дерева влітку 2025 — чому це важливо
- Огірки по-болгарськи — раніше ці заготівлі змітали з прилавків
- Що не можна робити у День архангела Гавриїла — суворі правила
- Жовтіє листя винограду в липні 2025 — чому і як врятувати врожай
- Три легендарні аромати Armani, у які закохуєшся з першого вдиху